11. lokakuuta 2009

Keskeneräiset ihmiset, etsijät

Olen tullut siihen tulokseen, että ihminen saa olla keskeneräinen. Ei tarvitse olla valmis tai kokonainen. Voi olla etsijä.

Photobucket

Etsijä on moniulotteinen, yksinkertainen, muuttuvainen ja muuttumaton. Etsijä on täynnä muistoja, tunnetta ja mustelmia. Etsijän on tarkoitus huomata orapihlajapensaissa olevat pikkulinnut ja kieriä kukkuloilta alas, käpertyä kiinni ja jatkaa matkaa. Etsijä jää keltaisten lehtien päälle, aurinkoon kiinni, katukivetyksiin, teekuppiin.

Photobucket

Etsijä menee virran mukana, tanssii kotona jazzin tahdissa ja laulaa leipoessaan. Etsijä ei oikein tiedä mitä etsii ja mistä etsisi, muttei koskaan luovuta. Etsijä rakastaa mustavalkoisia postikortteja ja ihannoi pieniä yksityiskohtia.

Photobucket

Etsijät, nuo keskeneräiset ihmiset, ovat hauskoja, lörpötteleviä, tuntemattomia, tunnettuja, heikkoja, vahvoja, ujoja, sosiaalisia, helliä, avoimia, pelokkaita, taiteilijoita, väriseviä, värikkäitä, seikkailijoita, auttavaisia, laiskoja, ahkeria, viisaita, pelkureita, rohkeita ja yleensä mukavia.

Photobucket

Etsijä kootaan kuin palapeli. Yksi kohta kerrallaan siitä tulee valmiimpi, pikkuhiljaa tasapainoisempi ja lopulta valmis. Mutta kun palapeli on valmis, se pitää hajottaa palasiksi ja aloittaa uudelleen. Kokoaminen itsessään on nimittäin niin hauskaa, ettei sitä yksinkertaisesti malta lopettaa.

Photobucket

(Kuvista on kiittäminen valokuvaajaa/mallia, erästä Sanataiteilija- nimistä etsijää)

9 kommenttia:

 1. Upeita kuvia ja ihana blogi! kirjotat ihan älyttömän hyvin ;)
  Kaunista alkusyksyä, ja talvea!

  VastaaPoista
 2. sulla on mielettömän kiva blogi, tykkään!:-) ja tää blogin tausta on tosi näti!

  VastaaPoista
 3. Ihanasti kirjoitettu! Ja yhtä ihana on blogisi, innolla jään seurailemaan vanhoja ja tulevia juttujasi.

  Ps. Ihastuin blogisi ulkoasuun! : )

  VastaaPoista
 4. Siun kaikki kuvat on aina niin ilosia ja ihana lukee kaikkia juttujasti. Ja kolmannesta kuvasta pidän iha sikana (nyt sanoin : >> )


  - katja

  VastaaPoista
 5. A: kiitos!

  Norppis: ui kiitos! :--) sitä samaa sinnekin, maur!

  E: oi oi oi oi kiitos kiitos!

  marjohei: oui merci, ihanaa kuulla!

  katja: no nyt uskalsit. ;) mut hei purrr, kiva kuulla pikkuinen!

  VastaaPoista
 6. Taidan olla myös yksi etsijä.
  "Olen tullut siihen tulokseen, että ihminen saa olla keskeneräinen. Ei tarvitse olla valmis tai kokonainen. Voi olla etsijä."
  Mä olen tullut siihen tulokseen että koulussa opetettu "matka on yhtä tärkeä, ellei tärkeämpi, kuin päämäärä" on aivan totta. Nykyään uskallan aloittaa neuleen ja tehdä sitä koska neulominen on mukavaa ja rauhoittavaa, ajattelematta sitä etten tiedä tuleeko siitä mitään loppujen lopuksi vai ei. Itse neulominen on minulle tärkeää, ei lopputulos.

  VastaaPoista
 7. Ihanasti asettelet sanasi!

  VastaaPoista
 8. amf8: selvästi etsijä. ja matkaaminen nimenomaan! kuka perillepääsystä niin paljon välittää? mm ja toi neulominen, oon huomannut saman piirtäessä tai kirjoittaessa. mitä väliä vaikkei siitä tulisikaan mitään!

  xox katri: naur, kiitos!

  VastaaPoista

Elämä on kenties lyhyt, mutta hymyyn menee vain sekunti aikaa. Samoin kuin kommentin jättämiseen.