2. lokakuuta 2009

Järkevät ihmiset

Järkevät ihmiset.

Järkevät ihmiset pukeutuvat korrektisti. Mustaa harmaata valkoista oliivinvihreää. Järkevät ihmiset pudistelevat päätään ja päivittelevät lautakasoja. Järkevät ihmiset kävelevät aamulla pihalle auton luo, laittavat ruostuneen avaimen lukkoon. Vrum vrum. Konepellin alta kuuluu vrum vrum. Järkevät ihmiset istuvat penkillä ja ovat väsyneitä. Mustaaharmaatavalkoistaoliivinvihreää.

Järkevät ihmiset alkavat suunnitella jo 17-vuotiaana tulevaisuuttaan, opiskelevat fysiikkaa kemiaa biologiaa pitkää matematiikkaa, hankkivat vaikutusvaltaisia ystäviä eivätkä tee mitään massasta poikkeavaa. Järkevät ihmiset laittavat kesätöistä saaneensa rahat säästötilille eivätkä enää pyöräile kouluun ohuessa villatakissa.

Photobucket

Jos totta puhutaan,
en ole koskaan oikein ollut niitä järkeviä ihmisiä.

6 kommenttia:

 1. Kivasti kirjoitettu! Ehkä hiukan mustavalkoista, mutta kärkihän tästä tylsyisi jos pitäisi myös harmaan sävyjä saada :)

  Kysymys kuuluu: olenko MINÄ järkevä ihminen? ;)

  VastaaPoista
 2. Entä jos on säästänyt niitä kesätystä saatuja rahoja jotta vois tehdä jotain massasta poikkeavaa? Entä jos opiskelee, säästää ja haaveilee tekevänsä jotain massasta poikkeavaa.

  Miun illat kuluu hyvin usein unelmoiden. Tällä hetkellä kuuntelen Inka-musiikkia ja haaveilen eläväni perussa, inkojen keskuudessa, ihan kuin jossain kirjassa. Miksi ei? Joku päivä.

  Ehkä mie oon joskus liian järkevä..

  VastaaPoista
 3. Ach, tulta, tappuraa ja neilikoita napinlävessä!

  Järkevyys on erinomaisen yliarvostettua. Tehokasta, taloudellista, säntillistä ja järkiperäistä: byrokraattista, epäinhimillistä, ikävystyttävää ja konemaista. hyi

  Sen sijaan voi tehdä seikkailuja, etsiä, näkökulmia, dyykata standardista livenneen ernupullan, seurata mielijohteita, kulkea korvakuulolla elokuun kaupungeissa, jakaa kadulla aforismeja ja juoda liikaa viiniä koeviikolla (punaista, kirpparisammarit voi konepestä vihreiksi jos siltä tuntuu, ja ellei, voi asettaa talvisen törröttäjäkukkasen vasemman korvan taakse ja lauleskella pienen soman lorun, joka kertoo kurittomista tytöistä).

  VastaaPoista
 4. ST: Mustavalkoisuus on suoraa, ei mitään turhia harmauksia vaikka kuvassa sellaista löytyykin.
  Vastaus kuuluu: saatat hieman ollakin, vaikken suoranaisesti sinua ajatellut tätä kirjoittaessa. Mutta onhan muutakin!

  nuhjus: Mm, teroittelin tätä tekstiä kyllä tosi paljon.. Haaveilu on hyväksi, se karkottaa liiallisen järkevyyden ja oliivinvihreyden. Järkeä käytetään muttei pelkästään sitä! Peru on muuten tosi muy bien.

  Claes: Aihe kuohuttaa allekirjoittanutta, joskus kyllä liikaakin.
  Yliarvostettua se ainakin on! Seikkailijat, tutkimusmatkailijat, carpe diem- ihmiset ja kaukoputkenkeksijät, minne heidät on unohdettu? Aforismitaiteilijat. Mm.

  Törröttäjäkukkanen korvan taakse ja matkaan! Barrikadi järkevien ihmisten pään kiusaksi, älkääkä unohtako kyynerpäätaktiikkaa!

  VastaaPoista
 5. Ihana kirjoitus! Lisää epäjärkevyyttä tähän maailmaan, kiitos! Paitsi että on ihan hyvä, että jotkut ovat niitä järkeviä, kunhan siitä ei tule liiallinen normi. Muttamuttamutta, oliivinvihreähän on ihana väri!

  VastaaPoista
 6. anonyymi: oi kiitos! oon samaa mieltä, ei liikaa mutta enemmän. oliivinvihreä oli niitä värejä jotka tulivat heti mieleen järkeviä ihmisiä ajatellessa, onhan se ihan jees sopivassa määrin.

  VastaaPoista

Elämä on kenties lyhyt, mutta hymyyn menee vain sekunti aikaa. Samoin kuin kommentin jättämiseen.